Happy Dancer Ham


Dansclub Happy Dancer Ham is een dansschool waar gezelligheid en vriendschappelijke sfeer troef zijn. Jong en oud kunnen er in een ontspannen sfeer een ruime keuze aan danslessen volgen, aangeleerd door ervaren dansleraars.
Op 3 juli 1996 werd Dansclub Happy Dancer Ham boven de doopvont gehouden, nadat eerder bij dansliga VZW een aanvraag tot aansluiting van deze dansschool werd gedaan. Zeven dansminnende personen besloten een bestuur te vormen en tot vandaag heerst er nog altijd een hechte vriendenband en wil het bestuur Happy Dancer Ham in goede banen houden. In september 1996 werd gestart met het geven van stijldansen in zaal Sint-Jozef in Ham en ging men aan de slag met 2 groepen. Een twintigtal kinderen boden zich aan voor de jeugdlessen en het vertrek bij dansliga was gemaakt. Er moest natuurlijk ook worden geoefend en zoveel als het kon werden er op vrijdag, zaterdag of zondag oefenavonden georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk waren. Al vlug mochten de jaarlijkse feestjes van sinterklaas, Kerstmis en Pasen niet ontbreken en met Nieuwjaar werd er duchtig doorgedaan. Een jaarlijks dansclubfeest sluit in april of mei het dansseizoen af. Meestal wordt er nog een zomercursus café boogie, salsa, merengue of Argentijnse tango georganiseerd.
Ondertussen is het stijldansen uitgegroeid van beginners tot ver gevorderden en is de leeftijdscategorie bij het jeugddansen opgesplitst in 4 groepen. Dansclub Happy Dancer Ham heeft zich met de jaren als dansclub ook uitgebreid met lijndansen, waar vrouwen en mannen naartoe komen voor een gezellig avondje dansen op alle soorten muziek. Countrydance mag natuurlijk niet ontbreken en ook hier zijn er ondertussen twee groepen met beginners en gevorderden.
Wil je meer weten staan we steeds tot uw dienst. Je kunt informatie bekomen en vragen stellen via deze site, mail of telefoon. Of kom eens langs tijdens een les, een oefenavond of tijdens onze jaarlijkse opendeurdag, die gewoonlijk begin september georganiseerd wordt. Je bent altijd welkom.
Tot binnenkort bij dansclub Happy Dancer Ham op de dansvloer!